Učenička zadruga MAKE
O nama

Učenička zadruga MAKE osnovana je 2005 godine. Naša učenička zadruga se sastoji od likovne, glazbene, vrtlarske sekcije, sekcije zavičajnog jezika, sekcije ekoloških proizvoda i sekcije starih zanata. Posebno se ističe naša sekcija ekoloških proizvoda. Izrađujemo meleme, sapune i kreme za ruke.

Tijekom godina smo bili na puno županijskih i državnih smotri. Najznačajnija godina nam je bila 2016. kada smo osvojili 3. mjesto na 28. smotri učeničkih zadruga Splitsko–dalmatinske županije. Učenička zadruga MAKE sudjeluje i na danu grada i na danu škole. Na danu grada svake godine održavamo sajam na trgu. Naša škola podupire razvoj svih aktivnosti zadruge MAKE i pomaže oko prikupljanja materijala za radionice.


Možete nas posjetiti na stranici naše škole

os-pperice-ma.skole.hr

Sapun



Sapun se počeo proizvoditi u dalekoj prošlosti i isprva se smatrao luksuznom robom, no s vremenom je postao proizvod bez kojeg ljudi ne mogu zamisliti svakodnevni život. Prvi pisani recept za sapun potječe iz 2500. g. prije Krista, a pronađen je na sumerskim glinenim pločicama.

Više informacija

Maslinovo ulje



Proces proizvodnje maslinovog ulja odvija se u dvije faze. U prvoj fazi se zdravi plod masline drobi gnječenjem, a potom se u drugoj fazi tiještenjem smjese zdrobljenih plodova cijedi čisto maslinovo ulje. Hladno tiještenje je najčistija tehnologija obrade maslina.

Više informacija